top of page

3x Glutenvrije brownies uit de supermarkt

Updated: Apr 16

Brownies, what's not love, right? Totdat je een kruimelige, droge en vooral ook smaakloze glutenvrije brownie in de winkel vindt voor veel te veel geld. De glutenvrije producten zijn er de afgelopen jaren sterk op vooruit gegaan, maar af en toe zitten er toch nog dingen tussen die je voor geen geld van de wereld zou willen opeten. Om jullie die teleurstelling te besparen, ben ik opzoek gegaan naar de beste glutenvrije brownies uit de supermarkt. Lees dus vooral verder om te weten te komen welke absoluut geen aanrader is 😢


Glutenvrije brownies uit de supermarkt

Uiteraard zullen smaken altijd verschillen, het kan dan ook zijn dat je mijn favoriet helemaal niet lekker gaat vinden. Daarom probeer ik ze zo uitgebreid mogelijk te beschrijven en heb ik ook de hulp in geroepen van mijn vriend (die wel gluten mag eten) om alle brownies uitgebreid te testen 😊


Op de eerste plaats staan de glutenvrije brownies van Boni (Colruyt)! Deze sprongen er voor ons beide echt tussenuit, zowel qua smaak als textuur, en toch ook wel belangrijk: qua prijs. Deze brownies zijn per stuk verpakt, waardoor ze dus makkelijk mee te nemen zijn als tussendoortje, met 4 stuks per verpakking. Ze hebben het standaard formaat voor een voorverpakte brownie, als je deze op hebt kan je er weer een tijdje tegen, zonder dat je het gevoel hebt dat je je hebt overeten.


Van de drie versies die getest werden is dit voor ons dus degene met de best textuur én smaak: heerlijk smeuïg met een volle chocoladesmaak, inclusief stukjes chocolade doorheen de brownie. Bijna net zo lekker als de glutenvolle variant zelfs. Het enige nadeel is dat deze brownies enkel glutenvrij zijn, en niet lactosevrij.Op een niet echt overtuigende tweede plaats komen de glutenvrije brownies van Albert Heijn, die ook lactosevrij zijn. Zowel qua smaak als textuur is er echt een groot verschil met de brownies van Colruyt. Deze versie is een pak droger, en heeft ook een minder overtuigende chocoladesmaak, wat ergens toch wel essentieel is bij een brownie natuurlijk... De stukjes chocolade die doorheen de brownie verstopt zitten geven al iets meer smaak, maar echt wauw is het niet. De brownies zitten per twee verpakt en vallen nogal groot uit, voor mij is het persoonlijk iets te veel om in één keer op te eten, ook jammer dat ze wat moeilijker mee te nemen zijn voor onderweg. Als er geen alternatief is zullen deze brownies nog wel smaken, maar er zijn zeker betere producten op de markt de dag van vandaag.


Tot slot zijn er nog de glutenvrije brownies van Cereal, die op een teleurstellende derde plaats eindigen. Persoonlijk zou ik deze brownies niet aanraden, ik vond ze echt niet lekker. Mijn vriend vond het nog oké, maar ze hebben zeker niet de smaak van een échte brownie. Verder zien ze eruit als kleine cakejes, met een nogal natte/plakkerige textuur en stukjes hazelnoot erin. Qua smaak zijn ze heel erg zoet en is de chocoladesmaak in de verste verte niet te bekennen. De smaak die voornamelijk doorkomt is die van de noten en nog iets anders gek wat ik niet echt kan thuisbrengen 🙈 De brownies zijn apart verpakt, en er zitten 4 stuks in een verpakking. Ze zijn zowel gluten-als lactosevrij, moest je op zoek zijn naar brownies die vrij zijn van beide allergieën dan zou ik die van Albert Heijn aanraden.


Glutenvrije brownies uit de supermarkt
Boven: Albert Heijn, onder: Colruyt. rechts: Cereal

Praktisch

AH Glutenvrije Brownies

Te koop bij Albert Heijn

€ 1.99 voor 2 stuks

€ 14.21/kg

Glutenvrij


Colruyt No Gluten brownies

Te koop bij Colruyt

€ 2.84 voor 4 stuks

€ 14.20/kg

Glutenvrij en lactosevrij


Céréal Brownie Glutenvrij

Te koop bij Glutenvrijewebshop

€ 3.79 voor 4 stuks

€25.27/kg

Glutenvrij en lactosevrij


Liever zelf aan de slag? Probeer dan zeker eens deze glutenvrije brownies met witte chocolade en grof zeezout of de vegan fudgy brownies!


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page