top of page

Carbon Bar & Kitchen - Mechelen

Updated: Aug 25, 2022

Voor een avondje uit met vrienden kan je in Mechelen op veel plekken terecht, maar een van mijn favorieten is toch wel Carbon! Hier kan je onder het genot van heerlijke cocktails en/of mocktails genieten van streetfood uit alle windstreken. Tip: het is aangeraden om op voorhand te reserveren, het is hier namelijk altijd gezellig druk 😉


Carbon Bar & Kitchen Glutenvrij Mechelen

Aan gezellige restaurantjes en bars geen gebrek in Mechelen, maar Carbon Bar & Kitchen is toch weer net dat tikkeltje anders. Met hun exotische en rustgevende interieur is het de ideale setting voor een avond bijpraten met vrienden of een ontspannen diner met je partner. Ze zitten een beetje weggestopt in de Désiré Boucherystraat maar zijn de kleine omweg zeker waard!


Bij Carbon zijn ze goed op de hoogte van de verschillende voedselintoleranties. Ondanks dat hun restaurant niet 100% glutenvrij is, springen ze hier wel erg goed om met kruisbesmetting. Zelf heb ik coeliakie en reageer ik op de kleinste kruimel, maar hier heb ik zonder ziek te worden kunnen genieten van een groot deel van de kaart.Het menu bestaat uit allemaal kleine gerechten die gedeeld kunnen worden (of niet, want ze zijn echt veel te lekker). Achter elk gerecht wordt ook aangegeven of het glutenvrij, vegetarisch of vegan is. Voor 2 personen wordt er aangeraden om 5 of 6 verschillende gerechtjes te kiezen en hier heb je ook genoeg keuze tussen de glutenvrije gerechten.


Wij kozen voor 6 verschillende gerechten, waarvan er eentje niet glutenvrij was. Ondanks dat de porties er op het eerste zicht misschien wat klein uitzien vullen ze meer dan genoeg en hadden we hierna zelfs geen plaats meer over voor een dessert. Favoriet waren de spring rolls met kip en de zoete aardappelfrietjes, en eigenlijk ook alle andere gerechten 😅 Zoveel smaak en alles past zo goed bij elkaar, echt wauw!


Conclusie: even helemaal tot rust komen en doen alsof je op vakantie bent lukt hier helemaal! Ook voor wie al eens last heeft van keuzestress is Carbon Bar & Kitchen perfect, want je kan ook gewoon alles proeven 😉 Ook op vlak van glutenvrij is er voldoende keuze en springen ze goed om met kruisbesmetting. Daarnaast zijn alle gerechten ook nog eens echte smaakbommetjes, dus deze komt zeker in mijn top 3 van favoriete glutenvrije restaurants in Mechelen!

Glutenvrij Mechelen Carbon

Praktisch

Carbon Bar & Kitchen

Désiré Boucherystraat 4

2800 Mechelen


Email: info@carbonbarandkitchen.be

Telefoon: 015229041


Let op: zowel menu's als restauranteigenaars kunnen veranderen. Vraag dus steeds goed na bij het reserveren en bestellen wat de glutenvrije mogelijkheden zijn.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page