Ei muffins met tomaat en salami

Updated: Aug 2

Deze luchtige ei muffins zijn van nature glutenvrij en kunnen ook heel makkelijk lactosevrij gemaakt worden. Voor dit recept gebruik ik tomaat en salami als vulling maar eigenlijk kan je er gewoon alles waar je zin in hebt in zwieren. Dat maakt het dan ook het perfecte tussendoortje om de restjes in de koelkast op te maken. Ook erg handig als snack onderweg, want ze zijn zowel warm als koud heel erg lekker!

Ei muffins met tomaat en salami

Ingrediënten Voor 10 stuks

  • 6 eieren

  • 1 rode ui, fijngesnipperd (of 1 tl uienpoeder als het snel moet gaan)

  • 100 gr kerstomaten

  • 5 schijfjes glutenvrije salami

  • 1 tl oregano

  • 1 tl tijm

  • Handje gemalen kaas

  • Scheutje melk

  • Peper en zout



Bereiding

Ei muffins met tomaat en salami
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).

  2. Snij de ui fijn, de kerstomaten in twee en de de salami in stukjes.

  3. Kluts de eieren met een scheutje melk en roer er een handje geraspte kaas door. Kruid af met de oregano, tijm, peper en zout.

  4. Vet een muffinvorm goed in, of vul de vorm met papieren muffinvormpjes. Verdeel de tomaten en salami over de vormpjes.

  5. Verdeel het eimengsel over de muffinvormpjes zodat elk vormpje voor ongeveer 2/3 gevuld is. Strooi nog wat geraspte kaas over elk vormpje.

  6. Bak de muffins in 20 à 25 minuten af in de oven tot ze gaar zijn.

  7. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. De muffins zullen terug wat inzakken, maar dat is normaal. Eet smakelijk!

Tip: bewaar de muffins in de koelkast, dan blijven ze langer goed. Ideaal om tussendoor van te snoepen 😉


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Klein logo Vierkant_edited.jpg