top of page

Glutenvrije Bagels van Schär

Updated: Apr 16

Als er een ding is wat ik na tien jaar coeliakie nog steeds niet weet, is het wel hoe je correct de merknaam Schär uitspreekt. Dus als er iemand is die het wel weet, laat het dan zeker weten in de comments 🙏 Bon, dat terzijde is het wel een van de weinige glutenvrije merken waar ik al tien jaar lang heel tevreden over ben én ze blijven met nieuwe producten komen. Zo ook deze nieuwe glutenvrije bagels!


Glutenvrije bagel schar

In een verpakking zitten 4 gluten-, tarwe- en lactosevrije bagels, die ook nog eens vegan én lekker zijn. Een toppertje dus 😉 Er staat op de verpakking dat de bagels al voorgesneden zijn maar dat is toch niet helemaal waar. Om ze volledig open te krijgen zal je steeds nog een stukje moeten opensnijden. Maar geen paniek, voor een keer is het een stevig glutenvrij brood dat niet te hard kruimelt bij het snijden.


4 bagels is voor mij net wat te veel om in één keer op te eten dus ik verdeel het over twee lunches. Bewaar de bagels in een goed afgesloten plastic zak of vershouddoos en dan blijven ze zeker enkele dagen goed zonder uit te drogen. Voor gebruik steek ik de gesneden bagels nog even in de broodrooster, zo worden ze lekker knapperig vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen. Let op, als er ook glutenvol brood in de broodrooster wordt geroosterd is het best om herbruikbare broodroosterzakjes te gebruiken om kruisbesmetting te voorkomen.
Het fijne aan bagels vind ik persoonlijk dat je er eindeloos mee kan variëren. Ze zijn uiteraard super lekker met choco of confituur, maar je kan ook voor een 'luxe' topping gaan als eiersalade of volledig belegd met groenten, charcuterie en saus! Hier zijn alvast mijn favoriete toppings:

Glutenvrije bagel schar
  1. Bagel met eiersalade: Besmeer de bagel rijkelijk met eiersalade (dit kan zelfgemaakt of uit de supermark), bestrooi met grofgemalen peper en werk af met een handje veldsla.

  2. Bagel met beenham en honing-mosterdsaus: Besmeer de bagel met roomkaas (mijn favoriet is de Philadelphia met knoflook en fijne kruiden, maar je kan zeker ook hun lactosevrije versie gebruiken). Beleg met een handje veldsla, een plakje gerookte beenham, fijne reepjes appel en pijnboompitten. Werk af met een honing-mosterdsausje, dit kan uit de supermarkt maar is ook snel zelf gemaakt. Voor een klein potje meng je 2 el mayonaise met 1 el honing en 1 el mosterd.

  3. Italiaanse bagel: Besmeer de bagel met groene pesto, beleg met parmaham en werk af met schijfjes tomaat, mozzarella en pijnboompitten.

Eet smakelijk!


Praktisch

Te koop bij Albert Heijn

€ 4,89 voor 4 bagels

Glutenvrij, tarwevrij en lactosevrij


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page