Glutenvrije borrelplank - Albert Heijn
top of page

Glutenvrije borrelplank - Albert Heijn

Updated: Aug 2, 2022

Een glutenvrije borrelplank kan echt wel uit meer dan alleen groenten bestaan. Je kan zelfs een volledig glutenvrije versie maken, zonder dat iemand het zou merken. Met een paar kleine aanpassingen kom je namelijk al een heel eind, en je hoeft er niet voor naar tien verschillende winkels! Zo kan iedereen samen genieten van een glutenvrije apéro, zonder zich zorgen te moeten maken over kruisbesmetting 😊


Glutenvrije borrelplank Albert Heijn

Ook voor vrienden en familie die iemand met een glutenintolerantie over de vloer krijgen is het vaak zoeken welke producten nu wel of niet glutenvrij zijn. Ingrediënten lezen kan vaak heel verwarrend zijn, zelfs voor wie hier al jaar en dag vertrouwd mee is. Gelukkig kan je met een kleine moeite al erg veel glutenvrij lekkers op tafel toveren waar iedereen van kan genieten 😊


Wil je graag zelf deze glutenvrije borrelplank maken? Zet dan even de volgende producten op je boodschappenlijstje:

Glutenvrije apéro Albert Heijn
  1. Trio sausdipper: Deze dipsauzen zijn gluten- en lactosevrij. Handig dat je met één potje al drie verschillende smaken hebt.

  2. Snoepgroenten: Een komkommer of wortel in reepjes gesneden, bloemkoolroosjes of kerstomaten, het kan allemaal om een frisse toets aan je borrelplank te geven.

  3. Charcuterie: Wij kozen voor de Spaanse fuet, maar veel andere charcuteriehapjes zijn ook glutenvrij. Let op, deze is niet lactosevrij.

  4. Toastjes: Deze soja crackers van Albert Heijn zijn super krokant en lekker zout. Ze zijn ideaal om te dippen en kunnen dus echt niet ontbreken bij een apéro!

  5. Kaasblokjes: Voor de kaasliefhebbers is er ook genoeg keuze tussen verschillende smaken, persoonlijk ben ik hier echter geen fan van 🙈

  6. Paprika krokantjes: Deze krokantjes komen wat mij betreft het dichts in de buurt van de Aziatische rijstcrackers waar ik helaas nog geen glutenvrije variant van gevonden heb. Ze zijn gemaakt op basis van rijst, volledig gluten- en lactosevrij en verslavend lekker!



Tip: de borrelhapjes van Albert Heijn zijn vaak in de bonus, dan krijg je bij aankoop van twee potjes ééntje gratis! Ben je op zoek naar extra veel glutenvrije hapjes? De volgende producten zijn ook allemaal glutenvrij:

Zoals je kan zien is er dus meer dan genoeg keuze. Tijd om een er een glaasje bij te nemen en onbezorgd te genieten. Eet smakelijk! 😉


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page