Glutenvrije brownies met witte chocolade en grof zeezout
top of page

Glutenvrije brownies met witte chocolade en grof zeezout

Updated: 7 days ago

Dé enige echte glutenvrije white-choc brownies, goedgekeurd door meerdere gluten-eters dus dan weet je dat het goed zit! Lekker eenvoudig om te maken, en op voor je het weet, tijd om te genieten van deze heerlijk smeuïge en licht kruimelige brownies. Dit recept is voor in de airfryer, binnenkort komen ook de verhoudingen voor de oven online.


Glutenvrije brownies met witte chocolade

Ingrediënten

Voor een springvorm van 18 cm

  • 140 gram plantaardige margarine, in blokjes

  • 180 gram pure chocolade, in blokjes

  • 130 gram rietsuiker

  • 2 eieren

  • 1 eidooier

  • 1 tl vanille-extract

  • 60 gram glutenvrije bloem (ik gebruik Plain White Flour van Doves Farm Freee)

  • 1/2 tl bakpoeder (let op, niet alle bakpoeders zijn glutenvrij!)

  • 100 gr witte chocolade, in blokjes

  • Grof zeezout om te bestrooien




Bereiding

Glutenvrije brownies met witte chocolade
  1. Doe de boter en pure chocolade in een kom en smelt tot je een glad mengsel hebt. Je kan dit au bain marie doen, maar het lukt ook prima door deze in de microgolfoven te smelten (doe dit beetje bij beetje op een lage stand en roer steeds goed, zo vermijd je dat de chocolade aanbrandt). Laat het mengsel een beetje afkoelen.

  2. Klop de suiker door het chocolademengsel, het zal er nu een beetje korrelig uitzien maar dat komt nog helemaal goed.

  3. Voeg daarna de eieren en eidooier één voor één toe en klop steeds na elke toevoeging. Voeg ook het vanille-extract toe en klop goed tot een glad mengsel.

  4. Voeg tot slot ook de bloem en het bakpoeder toe. Deze spatel je het best onder het beslag zodat je een luchtig geheel krijgt.

  5. Vet een springvorm van 18 cm in, of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de springvorm en verdeel het over de vorm. Tijd voor de finishing touch: strooi de witte chocolade over de vorm, gevolgd door het grof zeezout. Dit mag best wel wat zijn, doordat de witte chocolade gaat karamelliseren in de oven krijg je een karamel-zeezout effect bij deze brownie. Daarnaast is het ook een mooie tegenhanger voor alle zoetigheid.

  6. Bak de brownie in een airfryer op 160°C, voor 35 minuten. Aangezien elke airfryer anders is hou je dit best goed in de gaten en check je al eens na 25 minuten.

  7. Haal na het bakken de brownie uit de airfryer en zijn vorm, laat zo afkoelen op een rooster.

  8. Bewaar in een afgesloten doos. Zo blijven ze zeker een week goed, zouden ze het al zo lang overleven ;)


Tip: vervang de witte chocolade door een vegan versie en dan zijn deze brownies ook lactosevrij!


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page