top of page

Glutenvrije maaltijdsalades uit de supermarkt

Updated: Aug 25, 2022

Als er iets is wat ik geleerd heb van mijn coeliakie, is het toch wel om heel erg goed te plannen. Zo zit er bijvoorbeeld altijd een koekje in mijn handtas, want je weet maar nooit wanneer je ongepland wat langer van huis bent. Honger lijden is op zo’n moment geen optie, want hangry is dus echt wel een ding 😅 Af en toe gebeurt het toch nog dat ik eens onvoorbereid op pad ga en dan zijn de mogelijkheden om snel iets uit te halen helaas wat beperkt. Om jullie toch wat op weg te helpen heb ik een overzicht gemaakt van de verschillende glutenvrije maaltijdsalades die verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Helaas is bij de meeste supermarkten nog veel ruimte voor uitbreiding!


Glutenvrije maaltijdsalades Colruyt

Glutenvrije maaltijdsalade Delhaize

De supermarkt die veruit nog het meeste werk voor de boeg heeft is toch wel Delhaize. Zij hebben maar één maaltijdsalade in hun assortiment en dat is de Salade Nicoise. Op de verpakking staat echter wel dat de salade sporen van gluten kan bevatten, je kiest er hier zelf voor of je deze producten wel of niet gebruikt.


Glutenvrije maaltijdsalades Colruyt

Bij Colruyt gaat het al een klein beetje beter, hier kan je namelijk twee glutenvrije salades vinden. Hoera! Het goede nieuws is wel dat beide salades volledig glutenvrij zijn en geen "sporen van" vermelding hebben. Het gaat hier om de Salade Niçoise en de Koude Schotel Zalm.


Glutenvrije maaltijdsalades Carrefour
Glutenvrije maaltijdsalades Carrefour

Met 3 glutenvrije salades in hun aanbod en de keuze tussen vlees en vis doet Carrefour het al een pak beter. Ook hier blijft er natuurlijk wel ruimte voor verbetering want zowel de Lunch Time Salad Spekblokjes & Bieslookdressing als de Salade met Grijze Garnalen dragen een "sporen van" vermelding. De Lunch Time Salade Kip Appels & Kerriesaus is volledig glutenvrij.


Glutenvrije maaltijdsalades Albert Heijn

Glutenvrije maaltijdsalades Albert Heijn

En dan tot slot de winkel die er met kop en schouders bovenuit steekt, en gelukkig ook steeds meer winkels heeft in België: Albert Heijn! Zij hebben maar liefst 19 glutenvrije salades in hun assortiment waarvan er 15! het glutenvrije logo hebben. Deze salades zijn volledig glutenvrij:


De volgende vier salades hebben een "sporen van" vermelding: AH Maaltijdsalade biet witte kaas, AH Basis maaltijdsalade pittige kip, AH Maaltijdsalade avocado gerookte kip en de AH Groente peulvruchten geitenkaas. Hierbij beslis je zelf of je deze producten wel of niet eet.


Glutenvrije maaltijdsalades Albert Heijn
Glutenvrije maaltijdsalades Albert Heijn


Neem je liever niet het risico dat net die ene glutenvrije maaltijdsalade niet te vinden is in de supermarkt? Met enkele basisingrediënten kom je al een heel eind om je eigen maaltijdsalade samen te stellen.


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na. Het assortiment in elke winkel is anders, het kan dus zijn dat sommige salades niet overal beschikbaar zijn.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page