top of page

Glutenvrije New York-style Hot Dogs

Updated: Aug 2, 2022

Eentje dat zeker nog op de bucket list staat om ooit te bezoeken, New York, New York 🎵 Mijn ultieme hoogtepunt zou dan ook zijn om een kraampje te vinden dat een glutenvrije variant verkoopt van de enige echte New Yorkse hotdogs. Maar aangezien dat dat misschien nog wel even kan duren, geniet ik in de tussentijd thuis van een homemade NY-style hotdog!


Glutenvrije New York-style Hot Dogs

Als hot dog broodjes gebruikte ik de glutenvrije multi granen broodjes van Delhaize. De broodjes zitten per twee verpakt en moeten kort afgebakken worden in de oven. Na het afbakken zijn het lekkere krokante broodjes vanbuiten, met een zachte binnenkant. Een beetje zoals een typische pistolet. Ondanks dat het multi granen broodjes genoemd worden, is het langs de binnenkant wel gewoon wit brood. Langs de buitenkant liggen er wel verschillende zaadjes op, ik veronderstel dat dit het dan multi granen maakt. Maar persoonlijk is dat voor mij niet voldoende, ik zou het eerder een gewone pistolet noemen. Verder zijn de broodjes qua smaak en textuur wel erg lekker, en vergelijkbaar met de andere glutenvrije afbakbroodjes die je bij Delhaize kan vinden.


Ingrediënten Voor 2 personen

 • 4 glutenvrije broodjes

 • 4 glutenvrije worstjes naar keuze (kip, varken,... whatever makes you happy 😉)

 • 2 grote, witte uien, in dunne halve maantjes gesneden

 • 1/2 tl chilipoeder

 • 1/2 tl kaneel

 • 1/2 tl honing

 • 1 el mosterd

 • 1 el chilisaus

 • 2 el ketchup

 • 120 ml water

 • Snufje peper en zoutBereiding

Glutenvrije New York-style Hot Dogs
 1. Indien de glutenvrije broodjes moeten worden afgebakken kan je de oven al voorverwarmen volgens de instructies op de verpakking.

 2. Verwarm een scheutje olie in een kleine koekenpan. Voeg de fijngesneden uien toe en stoof op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

 3. Breng de uien op smaak door het chilipoeder, de kaneel en honing toe te voegen. Roer goed om zodat de kruiden gelijk verdeeld zijn. Laat nog een minuutje stoven.

 4. Voeg nu ook de mosterd, chilisaus en ketchup toe. Roer goed om. Voeg tot slot 120 ml water toe en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur verder indikken, dit duurt zo'n 10 à 15 minuten. Kruid af met peper en zout.

 5. Bak ondertussen de worstjes in de pan, zoals aangegeven op de verpakking. Bak ook de broodjes af.

 6. Tijd om de hot dogs te maken. Snij de broodjes doormidden, leg er een worstje tussen en maak af met de gestoofde uien. Graag wat extra saus? Serveer dan met ketchup of extra mosterd.

Tip: Liever wat minder pikant? Gebruik dan 1/4 tl chili of laat deze volledig weg.


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page