top of page

Glutenvrije tiramisu truffels

Updated: Apr 16

Valentijn, Moederdag, een verjaardag of gewoon omdat het kan? Deze truffels zullen alvast elke keer opnieuw in de smaak vallen! Omhuld met pure chocolade en een vulling van roomkaas en koekjes zijn deze tiramisu truffels the next best thing voor wie geen zin heeft om een volwaardige tiramisu te maken. Door hun kleine formaat zijn ze ook heel handig voor onderweg!


Glutenvrije tiramisu truffels

Het is af en toe misschien een beetje een gepruts, maar als ze eenmaal klaar zijn wordt je geduld meer dan beloond. Deze gluten- en lactosevrije tiramisu truffels, uiteraard gemaakt met heel veel liefde, zullen op zijn voor je het weet!

Ingrediënten Voor 24 truffels (goed afgesloten 1 week houdbaar in de koelkast)

 • 200 gr lange vingers of een andere droge koek, glutenvrij

 • 50 gr roomkaas (voor lactosevrije truffels kan je de lactosevrije Philadelphia gebruiken)

 • 2 tl vanille-extract

 • 4 tl rum of 2 el koffie

 • 150 gr pure chocolade

 • Cacaopoeder om te bestrooien
Gluten- en lactosevrije tiramisu truffels

Bereiding

 1. Maal de koekjes fijn in een blender. Heb je geen blender? Dan kan je de koekjes in een afgesloten plastic zak doen en deze fijnmalen met een deegroller.

 2. Mix in een kleine beslagkom de roomkaas los. Voeg daarna de koekkruimels toe en mix nogmaals.

 3. Voeg het vanille-extract en de rum of koffie toe en mix alles goed door elkaar.

 4. Doe het mengsel in een afgesloten vershouddoos en zet een uur in de koelkast.

 5. Leg een vel bakpapier op een groot bord. Haal het truffelmengsel uit de koelkast en rol hier 24 kleine balletjes van. Leg ze op het bord en laat 30 minuten hard worden in de koelkast.

 6. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de microgolfoven. Let bij de laatste methode wel op dat de chocolade niet verbrandt.

 7. Haal de truffels uit de koelkast en dip ze een voor een in de chocolade. Dit kan met een speciale truffelvork of met behulp van twee gewone vorken. Zorg dat de truffel volledig omhuld is met chocolade en leg ze daarna terug op het bord. Bestrooi ze tot slot met een beetje cacaopoeder.

 8. Laat de truffels een laatste keer uitharden in de koelkast, dit duurt ongeveer 30 - 60 minuten. Daarna is het tijd om lekker te genieten 😉


Tip: Liever witte chocolade of melkchocolade, dat kan natuurlijk ook. Verpak de truffels in een mooi doosje of een glazen voorraadpot met strik en je hebt het ideale Valentijn cadeau! Ik zou er alleszins heel blij van worden 😊


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page