top of page

Herfstige perencake met crumble topping - Glutenvrij

Nu de dagen er steeds kouder en natter op worden, is het ideale moment voor een goed boek, een extra grote tas thee én uiteraard een lekker stuk taart aangebroken. Zin in eens wat anders dan de klassieke appeltaart? Deze perencake met krokante kruimellaag is het ultieme dessert bij uitstek en perfect voor de zoveelste regenachtige herfstdag! Het recept is glutenvrij en kan ook makkelijk lactosevrij gemaakt worden.


Glutenvrije herfstige perencake met crumble topping

Ingrediënten Voor een taartvorm van 18-20 cm


Voor de cake

  • 110 gr (plantaardige) boter

  • 85 gr rietsuiker

  • 2 eieren

  • 175 gr glutenvrije bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 2 el (lactosevrije) melk

Voor de peren

  • 3 kleine peren, in blokjes

  • 2 el (plantaardige) boter

  • 1 el rietsuiker

  • 1 tl kaneel

Voor de crumble

  • 75 gr glutenvrije bloem

  • 25 gr glutenvrije haver

  • 75 gr (plantaardige) boter, koud

  • 75 gr bruine suiker

  • 50 gr pecannoten, in stukjes gehakt




Bereiding

Herfstige perencake glutenvrij

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vet de cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.

  3. Snij de peren in stukjes. Verwarm ondertussen een klontje boter in de koekenpan. Voeg de blokjes peer toe aan de pan en bestrooi met de suiker en kaneel. Roer goed om en stoof de blokjes peer op middelhoog vuur tot deze zacht zijn en de suiker en boter lichtjes karamelliseren.

  4. Maak het deeg voor de cake: doe de boter samen met de rietsuiker in een grote mengkom en klop tot een romig geheel.

  5. Voeg één voor één de eieren toe, klop elke keer goed totdat het ei volledig is opgenomen in het beslag.

  6. Voeg de kaneel en een snufje zout toe.

  7. Voeg tot slot ook de bloem en het bakpoeder toe en spatel deze voorzichtig door het beslag. Als alles goed gemengd is kan je nu ook de peer toevoegen aan de cake en erdoor spatelen.

  8. Verdeel het beslag over de cakevorm en strijk het beslag mooi glad.

  9. Maak de crumble: doe alle ingrediënten voor de crumble in een kleine mengkom en kneed tot een grof geheel. Strooi de crumble over de cake, zorg dat alles goed bedekt is.

  10. Bak de cake in het midden van de oven goudbruin en gaar, dit zal tussen de 40 à 45 minuten duren. Je kan makkelijk testen of je cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als de prikker er droog terug uitkomt en er geen beslag meer aan hangt, dan is de cake gaar.

  11. Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna kan je de cake verder laten afkoelen op een rooster.

Tip: geen fan van peren? Deze taart is ook ontzettend lekker met appeltjes uit het seizoen!


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page