Gluten- en lactosevrije wortelcake, het perfecte tussendoortje! Het een wel heel erg onverwacht ingrediënt...

Ingrediënten
225 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken tl glutenvrij bakpoeder
100 gr rietsuiker
50 gr gehakte walnoten
100 gr geraspte wortels
2 rijpe bananen, geprakt
2 grote eieren
150 ml zonnebloemolie
175 gr lactosevrije roomkaas (zie tip)
50 gr zachte boter
100 gr poedersuiker
Paar druppels vanille-extract
Halve walnoten, ter decoratie
Bereiding

Verwarm de over voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met een diameter van 20 cm met bakpapier.
Doe alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en klop ze tot een egaal en glad mengsel. Doe dit in de bakvorm en strijk glad.
Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goed gerezen is en loskomt van de zijkanten van de bakvorm. Laat een paar minuten in de bakvorm zitten en haal hem er daarna uit.
Verwijder het bakpapier en laat volledig afkoelen op een rooster. Doe alle ingrediënten voor de toplaag, behalve de walnoten, in een kom en meng alles tot een glad mengsel.
Verdeel het glazuur over de cake en maak een leuk patroon in de glazuur. Versier de cake met de walnoten.
Bewaar in de koelkast