top of page

The Chick - Mechelen

Updated: Apr 23

Mag het al eens wat specialer zijn, of ben je op zoek naar een restaurant voor een speciale gelegenheid waar ze ook perfect rekening kunnen houden met intoleranties? Ga dan eens langs bij The Chick in Mechelen en laat je gastronomisch verwennen in dit prachtige authentieke pand!


Er is geen betere manier om iets te vieren dan een keer lekker uit eten te gaan vind ik. Voetjes onder tafel en genieten van begin tot eind zonder je ook maar over iets zorgen te maken, dat is voor mij de ultieme manier om te ontspannen.


Maar onbezorgd uit eten gaan met een glutenintolerantie is helaas niet altijd even evident. Dus op voorhand weer wat mailtjes uitgestuurd naar restaurants in de buurt en zo kwamen we uit bij The Chick, een gezellig restaurant in Mechelen dat pal aan de Sint-Romboutstoren ligt. Een restaurant dat vooral ook de tijd neemt om uitgebreid uit te leggen welke voorzorgsmaatregelen ze nemen om kruisbesmetting te voorkomen. Dat is voor mij altijd al een goed teken dat de eigenaars weten waarover ze het hebben en geeft mij een geruster gevoel om een reservatie te maken. Zo werken ze bij The Chick met verschillende zone’s, afgescheiden bakjes en werkplanken en gebruiken ze geen handdoeken maar tork-doeken voor het schoonmaken van de werktafels. Na het lezen van deze uitleg heb ik dan ook meteen een reservatie gemaakt!


The Chick werkt met een volledig verrassingsmenu, je kan dus kiezen tussen 3, 4 of 5 gangen, maar wat je precies zal krijgen kom je pas te weten als ze de gerechten komen opdienen! Wel kan je op voorhand aangeven of je intoleranties hebt of iets niet graag eet en dan kunnen ze hier ook perfect rekening mee houden. Het verrassingsmenu wisselt elke vijf weken dus wij gaan zeker nog eens terug.

Wij kozen voor het driegangenmenu en wauw! De smaakcombinaties schommelen tussen uniek en klassiek met een twist (zei er iemand truffelboter met onwijs lekker glutenvrij brood?!). Elk gerecht werd vergezeld van een duidelijke uitleg en waar nodig werd ook verduidelijkt wat aangepast was naar glutenvrij. Neem zeker op het einde van de maaltijd nog een thee of koffie zodat je ook van de macarons kan genieten. Zoals het hoort zijn ze volledig glutenvrij en huisgemaakt :)


Conclusie: heerlijk en onbezorgd tafel doe je bij The Chick. Zowel de bediening als de keuken zijn uitstekend op de hoogte en ze beantwoorden met veel plezier al je vragen. Hier wordt je echt in de watten gelegd! De menu's zijn aan de prijzige kant, maar zeker wel in lijn met de kwaliteit die je ervoor in de plaats krijgt.


Praktisch

The Chick

Sint-Romboutskerkhof 2,

2800 Mechelen


Email: thechick@tastem.be

Telefoon: 015 68 47 50


Let op: zowel menu's als restauranteigenaars kunnen veranderen. Vraag dus steeds goed na bij het reserveren en bestellen wat de glutenvrije mogelijkheden zijn.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page