Een heerlijke fudgy brownie met krokante korst, en dat volledig vegan! Een aanrader voor wie graag wat vaker plantaardig wil eten maar niet goed weet waar te beginnen. Deze brownies zijn naar het recept van Deliciously Ella, een ware inspiratiebron als het aankomt op lekker vegan eten (en vaak ook volledig glutenvrij).
Ingrediënten
1 eetlepel chiazaad
250 gr boekweitmeel (zie tip)
1 theelepel natriumbicarbonaat (baking soda)
Snufje zout
60 gr cacaopoeder
250 gr kokosbloesemsuiker of rietsuiker
100 ml amandelmelk
130 gr kokosolie, gesmolten (gewogen voor het smelten)
Handvol walnoten, gehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakvorm met een diameter van 20 cm met bakpapier.
Doe de chiazaadjes in een kom met 4 eetlepels water, meng goed en zet 10 minuten aan de kant zodat het mengsel kan indikken.
Doe de bloem, baking soda, zout, cacaopoeder en kokosbloesemsuiker in een grote kom en meng goed om eventuele klonters te verwijderen. Voeg vervolgens de amandelmelk, het chia-mengsel en de gesmolten kokosolie toe en meng 5-6 minuten goed, zodat alles goed gemengd is.
Doe het mengsel in de bakvorm en bestrooi met walnoten. Bak in 25-30 minuten gaar, maar nog steeds een beetje fudgy in het midden. laat 10 minuten afkoelen in de vorm, laat daarna verder afkoelen op een rooster voor je het in stukken snijdt.
Tip: Strikt glutenvrij? Koop dan enkel gecertificeerd boekweitmeel om kruisbesmetting te voorkomen. Deze kan je bijvoorbeeld kopen via www.glutenvrijemarkt.com, mijn voorkeur gaat uit naar Doves Farm maar er zijn zeker ook andere merken verkrijgbaar.
Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.
Comments