Weekmenu April
top of page

Weekmenu April

Updated: 4 days ago

Na twee weken zalig zonnig weer had ik deze sneeuw wel echt niet zien aankomen! Ik ben dan ook weer helemaal terug naar dikke truien, liters thee en heel veel comfortfood 😊 Deze week dus extra veel ovenschotels, afgewisseld met snelle maaltijd om dit koude weer te kunnen doorstaan. Eet smakelijk!


Weekmenu Maart - Week 1

Pasta pesto ovenschotel

Tip: ondanks dat er geen vlees of vis gebruikt wordt in dit gerecht, vult deze pasta toch enorm door de pesto en heerlijk gesmolten mozzarella.


Pad thai

Tip: rijstnoedels zijn van nature glutenvrij. Dit recept vraag om witte rijstnoedels, maar de bruine rijstnoedels van Fairtrade zijn ook heel erg lekker! Geen tamarindepasta in huis? Deze kan je makkelijk vervangen door citroensap.


New York-style hot dogs

Tip: ideaal voor als het snel moet gaan, maar toch super smaakvol (en licht pittig)! Ik gebruikte meergranenbroodjes van Delhaize maar je kan dit met eender welk glutenvrij broodje maken. Even goed opletten dat de worst ook glutenvrij is!


Thaise rode curry met rijst

Eigen recept

Tip: het handige aan een curry is dat je deze kan maken met wat je nog in huis hebt. Zijn dat nu courgettes, paprika's, wortels, ... Allemaal even lekker! Voor de curry pasta gebruik ik rode curry kruidenpasta van Fairtrade, deze is pittig, maar zeker niet te pikant.


Gegratineerd vispannetje

Tip: ik gebruik dit recept als basis, maar doe de nodige aanpassing. Ik heb zelf liever kabeljauw en/of zalm, gebruik beduidend minder boter en heb liever peterselie puree in de plaats van kervel. Verder kan je wel dezelfde stappen als in het recept volgen, dat van nature glutenvrij is.





Gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade

Tip: even opletten met het gehakt en de sojasaus, deze zijn namelijk niet altijd glutenvrij. Ondertussen kan je wel al enkele glutenvrije sojasauzen in de supermarkt vinden zoals deze en deze.


Quiche Lorraine

Tip: ik gebruik het glutenvrije pizzadeeg van Herta als bodem voor deze quiche, werkt heel goed en wordt lekker krokant. Je kan ook glutenvrij bladerdeeg uit de diepvriezer gebruiken, maar daar ben ik persoonlijk minder fan van. Ik laat het paneermeel in dit recept weg en vervang de bosui door preireepjes.


Vanillecake met chocolade ganache

Tip: met dit basisrecept tover je een makkelijk een gluten-en lactosevrije vanillecake op tafel! Deze kan je dan afwerken met een chocolade ganache, citroenglazuur, ... Of doe eens appeltjes door het beslag.


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page