Weekmenu December
top of page

Weekmenu December

Updated: Apr 16

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuw, en voorlopig laatste, weekmenu hier op de blog. Toch graag nog wat inspiratie? Op Instagram en Facebook zal ik via mijn stories nog wel wekelijks een kort overzichtje delen met wat er bij ons op het menu staat. Zie je in de toekomst graag ook weer nieuwe menu's verschijnen op de blog? Laat het dan zeker weten in de comments 😊 Eet smakelijk!

Weekmenu December

Zuurvlees van jackfruit

Tip: het klinkt misschien heel gek, maar het is echt wel lekker! De jackfruit komt qua structuur aardig dicht in de buurt van 'gewoon' draadjesvlees en door de saus is de smaak bijna net echt. De bloem heb ik vervangen door de Plain white flour van Doves Farm Freee en de ontbijtkoek door de glutenvrije versie van Peijenburg.


Snijbonenstamppot met prei en tartaar

Tip: ondanks dat het weer het er nog niet altijd mee eens is, zitten we ondertussen toch echt midden in de herfst, wat wil zeggen dat het weer tijd is voor lekker veel puree. Heel erg benieuwd naar dit recept, eens een variatie op de meer traditionele purees. Wel even opletten dat de hamburger glutenvrij is.


Mexicaanse rijstschotel

Tip: nog zo'n recept voor als de dagen korter worden en je extra veel zin krijgt in ovenschotels. Ga zeker na of je gehakt glutenvrij is, ook als je voor veggie gehakt kiest (helaas zijn er nog niet veel veggie & glutenvrije opties beschikbaar). Kruidenmixen zijn ook altijd tricky, ik kies er meestal voor om zelf een kruidenmengeling samen te stellen uit pure kruiden.


Gnocchi ovenschotel

Tip: de verse gnocchi van Albert Heijn is glutenvrij, Schar heeft ook enkele glutenvrije gnocchi's maar deze kom ik zelf niet vaak tegen in de supermarkt. Verder is dit recept volledig glutenvrij.


Honing-mosterd zalm met puree

Tip: mijn favoriete saus voor bij een stukje zalm, zonder al te veel gedoe. De bloem kan je makkelijk vervangen door een glutenvrij variant (zoals Schar of Doves Farm) en voor de kippenbouillon verbrokkel ik een bouillonblokje en voeg wat water toe in de pan.





Thaise rode curry met kip en rijst

Tip: heerlijk comfort food wat ook nog eens snel klaar is, deze curry is echt geweldig en van nature ook nog eens glutenvrij! Ik gebruik altijd de rode curry van Fairtrade Original, maar er zijn er meerder die glutenvrij zijn.


Pasta-ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes

Tip: kijk zeker goed na of het gehakt glutenvrij is, het paneermeel kan je eventueel weglaten of vervangen door een glutenvrije variant. Zelf kruid ik de balletjes met wat gedroogde oregano en basilicum, niet alle kruidenmengelingen zijn namelijk glutenvrij.


Brosse haverkoeken

Tip: havermout, het blijft vaak verwarrend of dit nu wel of niet glutenvrij is. In principe is havermout een glutenvrij graan MAAR omdat deze vaak verwerkt worden waarin ze ook tarwe verwerken, wordt gewone havermout als niet glutenvrij gezien. Enkel havermout die in aparte machines verwerkt worden zijn volledig glutenvrij, en deze kan je herkennen aan het glutenvrije logo op de verpakking. Kijk dus altijd goed na of je havermout weldegelijk glutenvrij is!


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page