top of page

Weekmenu December - Week 2

Updated: Apr 16

Niemand die tijd en zin heeft om tijdens de feestdagen nog een menu uit zijn hoed te toveren. Bij deze geef ik jullie dan ook graag weer wat extra inspiratie om de feestdagen door te komen en toch lekker, gevarieerd en glutenvrij te eten! Deze keer met extra veel snel-snel gerechten.

Weekmenu December - Week 2

Chinese tomatensoep

Tip: doordat het recept vraagt om rijstnoedels is er geen probleem, deze zijn namelijk van nature glutenvrij. Let wel op bij andere noedels en lees ook steeds nog even de ingrediënten na. Ook bij maïzena check je best nog even de ingrediënten want niet alle versies zijn glutenvrij, de standaard versie wel.


Zalm uit de oven met broccoli

Tip: dit recept is van nature glutenvrij en zorgt voor weinig afwas, wat wil een mens nog meer!


Mexicaanse gevulde paprika's met rijst

Tip: niet al het gehakt dat in de supermarkt te koop is, is glutenvrij. Ook met kruiden is het altijd even goed opletten. Zeker in het geval van kruidenmengelingen kunnen er als eens gluten insluipen.

Italiaanse roerbak met mozzarella en spekjes

Tip: opnieuw een van nature glutenvrij recept, altijd handig! Ik bak hier zelf vaak nog spekjes bij om het wat meer vullend te maken.


Croque monsieurs & hapjes (oudjaar)

Eigen recept

Tip: om kruisbesmetting te vermijden bak ik mijn croque monsieurs in een koekenpan. Wanneer de glutenvrije versies gebakken zijn kunnen de gewone erin. Hier vind je het recept voor deze lekkere pizzarolletjes!Kip pilav

Tip: even opletten met de bouillon en ketjap die je gebruikt. Mijn favoriete ketjap kan je vinden bij Albert Heijn.


Lasagne

Eigen recept waar aan geprutst wordt om de ideale glutenvrije lasagne te maken

Tip: zeker even opletten met het gehakt, de lasagnebladen en de bechamelsaus.


Vanillepudding met gebakken appeltjes

Tip: het vanillepuddingpoeder van Imperial is glutenvrij en te koop bij verschillende supermarkten. Je kan dit recept ook gemakkelijk lactosevrij maken door een lactosevrije of plantaardige melk te kiezen. Zelf ging ik voor de lactosevrije melk van Campina en glutenvrije speculaas van Albert Heijn.


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page