Weekmenu Februari - Week 1
top of page

Weekmenu Februari - Week 1

Updated: Apr 16

Na een hele week verkouden te zijn is het enige waar ik nog aan kan denken comfort food. Heel veel comfort food. Met heel weinig werk! Zodat ik daarna met liters thee extra kan genieten van een romantische film 😊 Dus weinig zin om te koken, last van een verkoudheid of gewoon heel erg veel zin in comfort food? Tast toe!


Weekmenu Februari - Week 1

Zalm in mosterdsaus met dille

Tip: eerste keer dat we dit gaan proberen, maar kan niet misgaan met zo'n combinatie! Het recept is van nature glutenvrij en ook lactosevrij als je Alpro Cuisine room gebruikt.


Egg fried rice met garnalen

Tip: niet alle sojasaus en vissaus is glutenvrij. Lees dus zeker de ingrediënten goed na! Ook lekker met hamblokjes in plaats van garnalen.


Rucolapuree met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Eigen recept

Tip: een heerlijk smaakvolle puree met rucola en (half)zongedroogde tomaatjes. Snel klaar en een erg vullende veggie maaltijd. De mozzarellabolletjes roer je op het einde door de puree, hierdoor smelten ze deels en krijg je een heerlijk smeuïge puree.


Mexicaanse zoete aardappel

Tip: dit recept is van nature glutenvrij en verslavend lekker! Lekker met kipblokjes of krokant gebakken gehakt.



Mexicaanse rijst met chorizo

Tip: Ik vervang de chorizo door kipblokjes omdat ik hier persoonlijk niet zo'n fan van ben. Verder is dit recept van nature glutenvrij, ik ben alvast benieuwd naar de smaak!


Preipuree met hamburgers

Eigen recept

Tip: puree is mijn go to maaltijd voor als het snel moet gaan of ik geen zin heb om te koken. Nog een lekkere hamburger erbij en klaar! Let wel op dat niet alle hamburgers glutenvrij zijn. Lees dus steeds goed de verpakking na.


Macaroni met hesp, kaas en extra groenten

Eigen recept - Binnenkort online

Tip: Macaroni met hesp en kaas, een echte comfort food classic. Maar net als je wat ziekjes bent is het belangrijk om extra groenten en fruit binnen te krijgen. Hoe? Snijd een broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 4 minuten van de kooktijd toe aan het pastawater. Giet af en voeg dan bij de ham-kaassaus. Voeg hier nog een handje gehalveerde kersttomaten aan toe en roer goed om. Voilà lekker genieten met extra groentjes!


Crumble met appel en rood fruit

Eigen recept - Binnenkort online

Tip: na verse appeltaart met vanille-ijs is dit toch wel mijn favoriete comfort food dessert. Snel klaar en zalig als het net uit de oven komt! Makkelijk glutenvrij te maken met amandelmeel en havermout. Het recept volgt snel 😉



Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page