top of page

Weekmenu Februari - Week 2

Updated: Apr 16

Wat een stormweer! Als we dan toch niet naar buiten kunnen dan maar binnen genieten van een verse brownie met extra veel chocolade 😊 Eet smakelijk!


Weekmenu Februari - Week 2

Rode risotto

Tip: lekker als veggie maaltijd of met wat krokant gebakken (kippen)gehakt. Dit kan je in een aparte pan bakken terwijl de risotto al op het vuur staat. Even opletten met het bouillonblokje maar verder is dit gerecht glutenvrij!


Gebakken patatjes met schnitzel en salade

Eigen recept

Tip: helaas zijn de meeste schnitzels die je in de supermarkt vindt niet glutenvrij. Een handig alternatief om zelf schnitzels te maken is door de crispy chicken kruidenmix van Santa Maria te gebruiken.


Rijst met kipblokjes en roerbakgroenten

Eigen recept

Tip: als het snel moet gaan dan is dit een van mijn go to gerechten. Kipblokjes bakken in de wok, roerbakgroenten erbij (voorverpakt of zelf gesneden) en ondertussen de rijst koken. Als de groenten gaar zijn de rijst bij in de wok doen en goed mengen. Lekker met zoetzure saus.


Thaise Pangang curry met rijst

Tip: de meeste kruidenpasta's van Fairtrade Original zijn glutenvrij. Zo staan de rode- en groene curry hier al vaak op het menu. Tijd om eens een andere te proberen dus! Deze week gaan we voor de Thaise Panang curry met kip, groenten en rijst, heel erg benieuwd naar.Scampi diabolique met courgetti

Tip: dit recept is van nature volledig glutenvrij, wil je het iets vullender maken kan je hier altijd nog een beetje glutenvrije pasta bij koken.


Croque monsieurs

Tip: om kruisbesmetting te vermijden bak ik mijn croque monsieurs in een koekenpan. Wanneer de glutenvrije versies gebakken zijn kunnen de gewone erin.


Gepofte zoete aardappel met bbq pulled chicken

Tip: eerste keer dat we dit recept gaan proberen, het ziet er alvast enorm lekker uit! Let op, niet alle BBQ sauzen zijn glutenvrij, lees dus zeker de ingrediënten goed na.


Brownies met witte chocolade en grof zeezout

Tip: ook makkelijk lactosevrij te maken door vegan witte chocolade te gebruiken. Gegarandeerd een succes 😉Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page