top of page

Weekmenu Januari - Week 1

Updated: Aug 25, 2022

Na een overdaad aan glutenvrije kroketten (yup, elk jaar opnieuw 🙈) tijdens de feestdagen, leggen we bij ons thuis toch de focus op wat lichtere gerechten deze week. Uiteraard wel nog steeds bomvol smaak om lekker glutenvrij te genieten!

Weekmenu December - Week 2

Quinoasalade met scampi

Eigen recept - Binnenkort online

Tip: quinoa is een zaad dat van nature glutenvrij is en een lekker alternatief voor rijst of couscous, die laatste is namelijk niet glutenvrij.


Mexicaanse zoete aardappel schotel

Eigen recept - Binnenkort online

Tip: deze Mexicaanse schotel bestaat uit gebakken blokjes zoete aardappel, krokant gehakt (let hier even op dat het zeker glutenvrij is), kort gebakken kidneybonen, mais en kerstomaten. Alles mengen en klaar!


Groente roerbak met noedels

Eigen recept, gebaseerd op dit recept

Tip: dit is een ideaal recept om restjes op te maken, je kan namelijk eindeloos variëren met de groenten die je wokt. Rijstnoedels zijn van nature glutenvrij, andere noedels zijn vaak op basis van tarwe. Ook bij sojasaus en andere woksauzen is het steeds opletten geblazen en kwestie van goed de ingrediënten te lezen.


Preipuree met worst

Eigen recept

Tip: niet alle worsten zijn glutenvrij, lees dus steeds goed de verpakking na. Liever geen prei? Ga dan eens voor wortel, broccoli of knolselder.Nasi Goreng

Tip: ketjap is niet altijd glutenvrij dus check zeker de ingrediënten. De Ketjap Manis van Trade Mark A (wit kuipje, te koop bij Albert Heijn) is dit wel en gebruik ik standaard indien een recept vraagt om ketjap.


Penne all'arrabbiata met pancetta

Eigen recept, gebaseerd op dit recept

Tip: geen fan van pikant? Vervang de chilipeper dan door cayennepeper, zo kan je zelf kiezen hoe pikant je het maakt. Nog even de pasta vervangen door een glutenvrije variant, krokant gebakken pancetta toevoegen en klaar.


Burger bowl met gebakken aardappeltjes

Tip: een gezond(er) alternatief op ieders favoriet, en door het gebruik van aardappelen in de plaats van een hamburgerbroodje is deze variant ook van nature glutenvrij. Alleen even opletten bij het gehakt natuurlijk.


Hartige cake met olijven

Eigen recept - Binnenkort online

Tip: na alle zoetigheid tijdens de feestdagen is dit het ideale tussendoortje! Mits enkele aanpassingen (glutenvrije bloem, lactosevrije melk en kaas) kan iedereen hier van genieten. Ik deel snel het recept met jullie 😊

Comments


Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page