top of page

Weekmenu Juli

Updated: Apr 16

Het is weer even geleden maar ik heb weer een nieuw glutenvrij weekmenu voor jullie! Met heel veel nieuwe en zomerse ideetjes en uiteraard ook enkele favorieten 😊 Aangezien we allemaal liever buiten van het goede weer genieten in plaats van binnen te staan koken, zijn het deze week extra veel snel-snel gerechten. Eet smakelijk!

Weekmenu Juli

Aardappelsalade met falafelballetjes

Eigen recept

Tip: een aardappelsalade mag in de zomer zeker niet ontbreken! Deze kan je aanvullen met je favoriete groenten zoals sperziebonen, broccoli, kerstomaten, ... Deze keer eens een versie met de veggie falafelballetjes van Albert Heijn. Let op, falafel is helaas niet altijd glutenvrij, lees dus zeker steeds goed de ingrediënten na.


Nasi Goreng

Tip: ketjap is niet altijd glutenvrij dus check zeker de ingrediënten. De Ketjap Manis van Trade Mark A (wit kuipje, te koop bij Albert Heijn) is dit wel en gebruik ik standaard indien een recept vraagt om ketjap. Lekker met een gebakken eitje, kroepoek en wat pindasaus!


Pastasalade Hawaii

Eigen recept

Tip: glutenvrije pasta wordt nogal snel hard na het koken. Roer daarom de dressing onmiddellijk door de pasta zodat de juiste textuur langer behouden kan worden en de pasta ook minder snel aan elkaar gaat plakken. Het recept voor deze zomerse pastasalade komt snel online!


Easy Chicken Stir Fry

Tip: dit snelle roerbakgerecht staat voor je het weet op tafel en heeft een lekkere sticky saus. Wel even opletten dat de sojasaus en kippenbouillon zeker glutenvrij zijn.


Vissticks met gebakken patatjes en koolsla

Eigen recept

Tip: deze vissticks van Colruyt zijn glutenvrij, hebben een super leuk vorm en ook nog eens normale prijs, win-win dus! Geen Colruyt in de buurt? De glutenvrije vissticks van Iglo zijn ook heel erg lekker.

Taco's met zoete varkensreepjes

Eigen recept

Tip: Santa Maria heeft verschillende kant-en-klare sauzen en salsa's, waaronder deze pasta voor sweet pork taco's. Tijd om deze dus eens uit te testen met glutenvrije tacoschelpen en een salade!


Ovenschotel met krieltjes en broccoli

Tip: Dit recept is van nature volledig glutenvrij, zelfs de kant-en-klare pastasaus van Albert Heijn. Echt een lekker comfort food gerechtje om op de zondagavond van te genieten!


Hasseltse speculaas

Eigen recept

Tip: wie mij op Instagram of Facebook volgt zag een eerste test wellicht al voorbijkomen. Een heerlijke zachte speculaas om in een vers glas melk te doppen mis ik stiekem toch wel echt enorm. Helaas ben ik nog nergens een glutenvrije variant tegen gekomen, dus dan ga ik maar zelf aan de slag! Binnenkort kan je hier dus een lekker makkelijk gluten-en lactosevrij recept voor verwachten 😊


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page