De eerste BBQ van het seizoen is binnenkort ook weer een feit! Wel altijd spannend, want je moet toch de controle wat uit handen geven. Maar met een beetje voorbereiding kom je gelukkig al heel ver 😊 Wat zijn jullie ultieme BBQ tips? Laat het zeker weten in de comments!
Vegaburger met frietjes
Eigen recept
Tip: bij Delhaize vind je lekker krokante hamburgerbroodjes die glutenvrij zijn. Je kan ze ook makkelijk op de broodrooster opwarmen moest je geen oven hebben. Let op dat sommige frietjes uit de diepvriezer niet glutenvrij zijn, dit is vooral het geval bij zoete aardappelfrietjes (worden vaak gepaneerd voor extra crunch). De Beyond Meat vegaburger is glutenvrij en gaat hier deze week voor het eerst getest worden, ik ben benieuwd!
Mexicaans gevulde paprika's met rijst
Tip: niet al het gehakt dat in de supermarkt te koop is, is glutenvrij. Ook met kruiden is het altijd even goed opletten. Zeker in het geval van kruidenmengelingen kunnen er als eens gluten insluipen.
Traybake met braadworst, broccoli en ras el hanout
Tip: nog een succes recept dat hier meermaals op het menu staat. Eenvoudig om te maken en heel veel smaak! Let op, zoals veel gehaktbereidingen zijn ook niet alle worsten glutenvrij. Lees dus zeker goed de ingrediënten na.
Babi pangang met rijst
Tip: deze is echt een favoriet hier en ik kan ondertussen niet meer zonder. Daarom maak ik vaak een dubbele portie en vries ik de helft in voor als het eens snel moet gaan. Vergeet zeker geen glutenvrije ketjap te gebruiken!
Spinaziepuree met vissticks
Eigen recept
Tip: deze vissticks van Colruyt zijn glutenvrij, hebben een super leuk vorm en ook nog eens normale prijs, win-win dus! Voor de spinaziepuree gebruik ik de diepvries spinazie van Iglo met Alpro room, deze is gluten- en lactosevrij.
BBQ
Tip: barbecueën, voor mij een van de meer stresserende zaken binnen een glutenvrij dieet. Veel marinades zijn namelijk niet glutenvrij, let hier dus zeker mee op. Belangrijk is ook dat het glutenvrije vlees met een aparte tang vastgenomen word en dat deze, bijvoorbeeld, in een aluminium bakje gebakken worden om contact met niet glutenvrij vlees te vermijden.
Italiaans brood
Eigen recept
Tip: Dit is een lekker makkelijk recept dat ook nog eens super snel klaar is. Je neemt je favoriete glutenvrije ovenbroodje en besmeerd dit met een laag groene pesto. Daarna beleg je je broodje met parmaham, tomaat en mozzarella. Zo'n 10 minuten in de oven (of tot de kaas gesmolten is en je broodje krokant is) en je kan genieten van een heerlijk Italiaans broodje!
Marmercake
Eigen recept
Tip: Voor wie niet kan kiezen tussen vanille en chocolade 😉 Er zijn genoeg recepten te vinden om een glutenvrije marmercake te maken, ik werk ondertussen nog verder aan mijn ultieme recept. Als alles op punt staat komt ie uiteraard online!
Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.
Comments