top of page

Weekmenu November - 1

Updated: Apr 16


Weekmenu November 1

Broccolisalade met aardappel en spek

Tip: voeg hier nog kerstomaten en gekookte aardappelen aan toe om de salade extra vullend te maken. Alle ingrediënten zijn van nature glutenvrij. Verwissel de zonnebloempitten ook eens door pijnboompitten!


Rode curry met kip en rijst

Eigen recept - Binnenkort online


Quinoa salade

Tip: deze salade is van nature glutenvrij, alleen even opletten met welk bouillonblokje gebruikt want deze zijn niet allemaal glutenvrij!

Nasi Goreng

Tip: ketjap is niet altijd glutenvrij dus check zeker de ingrediënten. De Ketjap Manis van Trade Mark A (wit kuipje, te koop bij Albert Heijn) is dit wel en gebruik ik standaard indien een recept vraagt om ketjap.


Gebakken patatjes met boontjes en glutenvrije schnitzel

Eigen recept

Tip: helaas zijn de meeste schnitzels die je in de supermarkt vindt niet glutenvrij.


Croques

Tip: om kruisbesmetting te vermijden bak ik mijn croque monsieurs in een koekenpan. Wanneer de glutenvrije versies gebakken zijn kunnen de gewone erin.Pastasalade met garnalen

Tip: even de pasta vervangen door een glutenvrije variant en je kan beginnen koken! Voor glutenvrije pasta bestel ik meestal die van Sam Mills, deze heeft voor mij de beste prijs/kwaliteit verhouding.


Frisse citroencake

Tip: deze heerlijke citroencake is met een paar kleine aanpassingen makkelijk gluten- en lactosevrij te maken! De boter kan je door eenzelfde hoeveelheid plantaardige margarine vervangen en ook de bloem kan 1-1 vervangen worden door een glutenvrije variant. Ik gebruikte de witte bloem van Doves Farm. Daarnaast heb ik ook de hoeveelheid suiker verlaagd naar 150 gram. Eet smakelijk :)


Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Klein logo Vierkant_edited.jpg
bottom of page