Deze glutenvrije salade is snel klaar en is ideaal voor als het te warm is om te koken. Ook handig om thuis voor te bereiden en mee te nemen naar een BBQ bij vrienden of familie, dan ben je alvast zeker dat je daar ook zonder zorgen iets kan eten.

Ingrediënten Voor 2 - 3 personen
300 gr glutenvrije pasta naar keuze, mijn favoriet is deze van Sam Mills
150 gr wortel, geraspt of in blokjes gesneden
1 komkommer, in blokjes gesneden
250 gr kerstomaten, gehalveerd of in vieren, afhankelijk van de grootte
227 gr ananasschijven in blik, in stukken gesneden
250 gr hamblokjes
4 tl mayonaise
2 tl ananassap
2 tl chili saus
Gemalen peper
Bereiding

Breng een grote pot water aan de kook voor de pasta. Zelf doe ik hier een flinke scheut olijfolie en een snuf zout bij zodat de pasta minder snel aan elkaar gaat plakken tijdens het koken. Voeg de pasta toe aan het kookwater als deze kookt en roer regelmatig. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af als de pasta gaar is.
Snij ondertussen de wortel, komkommer, tomaat en ananas in blokjes en verzamel deze in een grote kom. De bedoeling is dat alle ingrediënten hierin verzameld worden en de pastasalade zo geserveerd wordt, zorg dus dat de kom voldoende groot is.
Voeg ook de hamblokjes toe en roer alles al eens goed om.
Tijd om de dressing te maken: roer 4 tl mayonaise, 2 tl ananassap (van de ananas in blik) en 2 tl chili saus goed om. Kruid af met gemalen peper naar smaak.
Voeg de pasta toe aan de kom en giet de dressing over het geheel. Roer nu alles goed zodat zowel de groenten als de pasta rijkelijk omhuld zijn met de dressing. Et voila, tijd om lekker te genieten van deze glutenvrije pastasalade!
Tip: geen tijd om zelf een dressing te maken? Je kan ook altijd voor een kant-en-klare dressing gaan naar keuze, alleen even kijken of die volledig glutenvrije is natuurlijk!
Let op: ingrediënten kunnen veranderen, lees dus steeds goed de verpakking na.